Blijf op de hoogte van Limeta

Uw masten en vlaggen bij storm en wind

Het stormseizoen is inmiddels officieel begonnen. De hoogste tijd om wat dieper in te gaan op uw vlaggenmasten en vlaggen en banieren bij storm en harde wind.

Roterende mast

Vlaggen en masten krijgen met harde wind en storm veel te verduren. Daarom raden wij aan om voor banieren aluminium masten te kopen die met de wind mee draaien (Windswinger Pro). Een mast waarbij de banier met de wind mee waait, zorgt voor minder slijtage aan de banieren. De banieren kunnen zo wel tot twee keer zo lang mee gaan. Een ander voordeel van de Windswinger Pro is dat er zich geen onderdelen aan de buitenkant van de mast bevinden, waardoor deze ook niet snel kunnen slijten.

Onderhoud

Omdat vlaggen en masten veel te verduren hebben, is onderhoud aan uw masten nodig. Een goed onderhouden mast is beter bestand tegen onstuimige wind. Wanneer u zelf geen kennis, tijd (of prioriteit) heeft voor het onderhoud, kunt u ervoor kiezen om het onderhoud door ons te laten verzorgen. Zo besteden diverse winkelcentra en bijvoorbeeld de RAI Amsterdam het onderhoud aan ons uit. 

Vlaggen strijken

Zelfs met een Windswinger vlaggenmast, kan de wind zo sterk worden dat het niet meer  verantwoord is om de vlaggen in de mast te laten. Bij hevige wind kunt u beter de vlaggen strijken. Vanaf windkracht 8 raden we absoluut aan om uw vlaggen naar beneden te halen om schade en problemen te voorkomen.

Voldoende vlaggen

In het stormseizoen kunnen vlaggen nu eenmaal wat sneller slijten. Zorg daarom voor voldoende voorraad van uw vlaggen. Bestel meerdere vlaggen tegelijkertijd om nooit mis te grijpen en ook zeker om de kosten per vlag laag te houden. Hoe meer vlaggen u bestelt, hoe lager de prijs per stuk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw vlaggenmasten en vlaggen in het stormseizoen? Neem dan  nu contact met ons op.