Blijf op de hoogte van Limeta

Langste aluminium vlaggenmasten ooit

Voor Amsterdam RAI

Vlaggenmasten-RAIDonderdag 22 september 2011 wordt voor RAI Amsterdam een memorabele dag. Limeta B.V. uit Bodegraven zal 5 stuks vlaggenmasten van maar liefst 19 meter plaatsen voor het Elicium.

Het Amsterdamse beursbedrijf heeft de wens uitgesproken om voor het vernieuwde Elicium vlaggenmasten zo groot als het gebouw zelf te plaatsen. Dit betekent dat de vlaggenmasten 20 meter hoog moeten worden. Een uitdaging, aangezien dergelijke hoge aluminium masten niet eerder zijn geplaatst.

Het Elicium is onderdeel van Amsterdam RAI. Het gebouw wordt gekenmerkt door een karakteristieke vorm en eveneens innovatieve gevel. Nederlands grootste ‘ballroom’ zweeft op vijf meter boven straatniveau. Half verhoogd ten opzichte van de ‘ballroom’ liggen vier congreszalen; daarboven verrijst de hoogbouw.

19 meter hoog

Voor een dergelijk mooi project behoren uiteraard ook professionele vlaggenmasten. Limeta, dit jaar 65 jaar actief op het gebied van vlaggenmasten, durft deze uitdaging aan te gaan. Uit een aantal (sterkte-)berekeningen bleek dat 19 meter vlaggenmasten de maximale hoogte is. En zo zal vanaf donderdagmiddag 22 september RAI Amsterdam een nieuwe ‘topper’ voor haar deur hebben staan.