Blijf op de hoogte van Limeta

Aluminium vlaggenmast kopen

Aluminium vlaggenmast kopen

Wanneer u van plan bent om een vlaggen- of baniermast te gaan kopen, dan is het goed om even te weten welke mogelijkheden er zijn, zodat u voor uw situatie de beste keuze maakt.

Aluminium of ….?

Laten we allereerst eens kijken naar de keuze voor een aluminium vlaggenmast. Is dit een goede en terechte keuze?  Van welke andere materialen zijn er vlaggenmasten verkrijgbaar?

In de markt is naast aluminium ook polyester verkrijgbaar. Deze masten hebben echter een aantal serieuze nadelen ten opzichte van aluminium masten.

Zo is het polyester niet milieuvriendelijk en kan het niet CO2-neutraal worden geproduceerd. Onze aluminium masten produceren wij wel op een CO-2 neutrale manier.

Verder slaat polyester sneller aan. Hierdoor ziet het er sneller groezelig uit. Ook is er bij dit materiaal een lasnaad zichtbaar waarop ook vuil achterblijft.

Een polyester mast is daarbij minder sterk dan een aluminium mast. Het risico dat een polyester mast beschadigt of zelfs breekt door een aanrijding of extreme weersomstandigheden is veel groter.

Wanneer u een nieuwe baniermast zoekt, dan is het goed om te weten dat polyester masten alleen verkrijgbaar zijn met een draaitop. Dit houdt in dat bij het verwisselen van vlaggen of banieren altijd de mast moet worden gekanteld.

U begrijpt, wij zijn een groot voorstander van de aluminium vlaggenmast.

Conisch of cilindrisch

Aluminium masten zijn conisch of cilindrisch. Een conische mast heeft onder een bredere diameter dan boven. Een cilindrische mast heeft zowel onder als boven dezelfde diameter.

Een conische mast is in de regel steviger dan een cilindrische mast. Ook is een conische mast esthetischer. Een groot nadeel van een cilindrische mast is dat deze niet verkrijgbaar is als roterende mast.

Roterend of niet

Roterende vlaggenmasten zijn een unieke uitvinding van Limeta. Deze Windswinger Pro vlaggenmasten draaien met de wind mee, waardoor de vlaggen én mast veel langer meegaan. Ook zijn deze masten voorzien van een uniek hijssysteem dat zich binnen de mast bevindt. Het is hierbij niet nodig om de mast te kantelen om vlaggen te wisselen. Ook zijn er geen koorden aan de buitenkant van de mast aanwezig waardoor deze niet hinderlijk in de wind kletteren. Hierdoor gaan deze onderdelen ook langer mee.

Meer weten?

Wilt u meer weten over aluminium vlaggenmasten? Bezoek dan onze productpagina of nu contact met ons op.